This Is Not This Heat

CANCELLED – This Is Not This Heat at New Music Dublin – National Concert Hall, March 3rd

CANCELLED – This Is Not This Heat play the National Concert Hall this Saturday as part of the New Music Dublin festival

[alert type=red ]This event has been cancelled due to bad weather.[/alert]

This Is Not This Heat are not This Heat, but does include the two surviving members of that band, Charles Hayward and Charles Bullen.

Having turned post-punk upside down in the late seventies and exactly 40 years to the day of their first gig in 1976, the two surviving members (Bullen and Hayward) of the experimental rock band This Heat came together with a large group of collaborators to play under the project title of THIS IS NOT THIS HEAT. In a matter of hours, the consensus was unanimous that all present had been witness to something of cultural significance. Flooded with invitations from around the world, 2017 saw THIS IS NOT THIS HEAT take to the road.

They’ll be joined for the performance by Daniel O’Sullivan of Grumbling Fur, Merlin Nova, Frank Byng, Alex Ward and James Sedwards.

NEW MUSIC DUBLIN is a partnership initiative of the National Concert Hall, RTÉ Orchestras, Quartets and Choirs, and the Arts Council / An Chomhairle Ealaíon.

Taking place at the National Concert Hall and beyond, the festival programme includes concerts, world premieres, talks, walking tours, films, all-ages events and late night shows focused on new music: from classical to electronica, alt-rock to sound art, choral to experimental and much more in-between.

Now in its fifth outing, New Music Dublin 2018 has been curated by composer John Harris, who is also chief executive and artistic co-director of the Red Note Ensemble in Scotland.

The full New Music Dublin lineup includes:

SOUNDS LIKE ART
01 – 04 March / 11am – 10pm
Various spaces, NCH

CRASH ON THE STEPS
6.02pm (30 mins), Thursday 01 March
Front Steps NCH

MONUMENTAL: CREDO + GOLIATH
7.30pm (90 mins), ​Thursday 01 March
Main Stage NCH

GARTH KNOX + CAOIMHÍN Ó RAGHALLAIGH
10.30pm (90 mins), ​Thursday 01 March
​Studio Stage NCH

NMDX
All day, 02 – 04 March
In and around the NCH / ‘NMDX hub’ (Kevin Barry Room 1​​)

FIDELIO TRIO: COMMISSIONS
1pm (50 mins), ​Friday 02 March
Kevin Barry Room 2​

COMPOSERS IN THE CLASSROOM GALA CONCERT
2pm (60 mins), ​Friday 02 March
NCH Studio

COMPOSERS AT THE BAR
02 March, 6pm / 03 March, 7.30pm / 04 March, 6pm
NMD pop-up bar, NCH Foyer

JAMES MACMILLAN: STABAT MATER
7.30pm (60 mins), ​Friday 02 March
St Ann’s Church, Dawson St. Dublin 2

CONTINENTAL DRIFT: CHIN, WU, VOLANS, POWER
9pm (90 mins), Friday 02 March
Main Stage NCH

LIVE SCREENING: THE INFORMER
10.30pm (90 mins), ​Friday 02 March
Studio Stage NCH

ALL ABOARD CONCORDE
1pm (50 mins), Saturday 03 March
Kevin Barry Room

NEW, MUSIC, GO!
10:30am (120 mins), Saturday 03 March
2.30pm (120 mins), Saturday 03 March
In and around NCH​

STOCKHAUSEN: NATURAL DURATIONS
6pm (120 mins), ​Saturday 03 March
Kevin Barry Room 2

THIS IS NOT THIS HEAT
8.30pm (90 mins), ​Saturday 03 March
Main Stage, NCH

DOUBLE TAKE: GRISEY + DENNEHY
10.30pm (90 mins), ​Saturday 03 March
Studio Stage NCH

THE SECRET MUSIC TRAIL
Sunday 04 March / Trails begin at 11:00am, 11:30am and 12:00pm (all walks 150 mins approx)
Various locations , Dublin city / Meeting point – NCH reception

THE TOTALLY MADE-UP ORCHESTRA
2.30pm rehearsal with performance at 5pm (30 mins), ​Sunday 04 March
​Medical Library NCH

RTÉ CONTEMPO QUARTET WITH DAVE KERR
3pm (55 mins) / Sunday 04 March
Kevin Barry Room 2

DAVID FENNESSY: CONQUEST OF THE USELESS
7.30pm (70 mins), ​Sunday 04 March
Main Stage NCH

OUT WITH A CRASH
Sunday 04 March / 9pm (60 mins)
Studio Stage NCH

 

More at https://www.newmusicdublin.ie

More Stories
Loserdom 17
Loserdom 17 Out Now
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE